Ostrale Biënnale 019 ‘Ismus’ Dresden, 3 juli t/m 1 september

Op 3 juli is in de Historische Tabaksfabrik F6 in Dresden met veel mooie woorden de hoofdtentoonstelling van Ostrale 019 geopend.

Aan Ostrale 019 nemen ‘Künstler aus aller Welt’ deel. Het internationale curatorenteam selecteerde daarbij niet op basis van cv’s maar koos werk dat bijdraagt aan het uitdiepen van het thema.

In Dresden is er een sterk hernieuwde hang naar ‘ismen’. Dat is best verrassend als je je bedenkt dat men – toen alweer 30 jaar geleden de muur viel – dacht nooit meer iets met ‘ismen’ te maken te zullen hebben. De ‘ismen’ van o.a. Pegida, maar ook het doorschietende kapitalisme dat de ongelijkheid vergroot, zijn deel van Dresden’s nieuwe ‘ismen’.

‘Ismus’ is een tentoonstelling die een noodzakelijk artistiek tegenwicht wil zijn in deze ontwikkelingen die niet alleen in Dresden maar ook in de rest van de wereld plaatsvinden. ‘Ismen’ zijn er tussen idealisme en terrorisme, idiotisme en positivisme. De tentoonstelling raakt aan vele ‘ismen’ en wil met deze veelvormigheid bijdragen aan de dialoog over een rechtvaardiger wereld.

Mijn werk ‘Scaffold for a shoutout’ maakt deel uit van de hoofdtentoonstelling in de Historische Tabaksfabrik F6. Naast deze tentoonstelling zijn er sateliet-tentoonstellingen, o.a. in Gedenkstätte Bautznerstraße – de plek waar eerst de geheime dienst van de Sovjets en daarna de Stasi huisden – en in het gebouw van de Ausländerrat, de instelling die al meer dan twintig jaar opkomt voor de belangen van ‘migrantinnen und migranten’ in Dresden. ‘Woman-ISM’, het deel van Ostrale 019 dat de rechten van vrouwen onderzoekt, zal in 2020 in Nairobi en Kampala te zien zijn.

Ostrale Biënnale is de op drie na grootse tentoonstelling voor hedendaagse kunst in Duitsland. Het is een gigantische tentoonstelling met 126 deelnemers uit 56 landen en er is heel veel te zien. Mocht je deze zomer in Dresden zijn en willen gaan kijken, vindt dan hieronder de info die je op weghelpt!

Hartelijke groet!

Casper

Algemene info Ostrale 019 en deelnemerslijst

WomanISM

Lokaties en openingstijden

 

Casper ter Heerdt
Kloosterstraat 3M
6641 KW Beuningen0641426663
www.casperterheerdt.com

4 Reacties op “Ostrale Biënnale 019 ‘Ismus’ Dresden, 3 juli t/m 1 september

  1. Proficiat Casper, dat je aan deze expositie meedoet. Een hele eer. Zouden we in de buurt zijn, gingen we er zeker heen. Maar ook goed om er zo over te lezen.
    Harrie en Evelien Jorna

  2. Dank voor dit artikel Casper,en mooi dat je meedoet!
    Heel goed om te weten dat deze tentoonstelling nu in Dresden te zien is. Succes!groetjes, Angeline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s