140 x 176, Galerie De Nieuwe Gang

uitnodiging-DNG-140x176

Op 4 maart as. start er met 140 x 176 een nieuw samenwerkingsproject van kunstenaars die wonen en werken in het Klooster in Beuningen, waarvan ik persoonlijk één der gelukkigen ben.

140 x 176 is de maat van de spanramen die de in september 2017 overleden Nijmeegse kunstenaar Willem Muijs, na eigen gebruik, een nieuw leven in handen van een collega gunde. Geïnspireerd door het verhaal dat deze spanramen met zich meebrachten tonen Henk Hage, José Seeling, Nadine Zanow , Marloes Meijburg en Casper ter Heerdt met 140 x 176 nieuw werk rond de thema’s verlies en verlangen en de cyclus, leven, dood, nieuw leven.

Tijdens de opening op 4 maart om 15.00 zullen de kunstenaars u meenemen in de wending die zij persoonlijk aan het formaat 140 x 176 gegeven hebben. Er is muziek van singer-songwriter Marike Jager.

Op tweede paasdag 2 april zullen dichter Noor Roelofs en musicus Mike Roelofs 140 x 176 laten klinken!

Henk Hage maakte nieuwe schilderijen met de resten en randen van de doeken van Willem Muijs.

José Seelings kleine schilderingen, beelden van het veranderende landschap uit haar jeugd, worden letterlijk en figuurlijk in een groter kader geplaatst.

De van origine Bulgaars-Oostenrijks-Amerikaanse en al jaren in Nederland wonende schilder Nadine Zanow verwerkt haar dolende bestaan tot een groot collage-achtig beeld.

Marloes Meijburg kende het werk van Muijs niet, maar haar landschappelijke schilderijen hebben gaandeweg meer van doen met zijn werk dan zij kon vermoeden.

Beeldhouwer Casper ter Heerdt voegt aan de maten van het doek een dimensie toe en schept daarmee een nieuwe speelruimte.

Alle kunstenaars en performers van het project 140 x176 wonen en werken in het Klooster waarvan ook De Nieuwe Gang deel uit maakt. 140 x 176 is, na Where did all my words go in de zomer van 2017, de tweede gelegenheid waarop u kennis kunt maken met de kunstenaars die nu wonen en werken in en op de bijzondere plek die het Klooster in Beuningen is.

Van harte welkom!

140 x 176

Galerie De Nieuwe Gang, Kloosterstraat 7, 6641 KW Beuningen

4 maart – 8 april   tweede paasdag 2 april ook geopend! 

Openingstijden zaterdag en zondag 13-17 uur.

De uitnodiging kun je als PDF downloaden. Klik  uitnodiging-DNG-140×176

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s