Een klein gebaar met grootse waarde

20170213_125304

Gisteravond is een lichtdrager heel goed terecht gekomen. Een gebeurtenis om stil en dankbaar van te worden. Stil en dankbaar, omdat ik gevraagd was aanwezig te zijn en over de lichtdrager te vertellen, op een moment dat voor de ontvangers en de gevers bijzonder persoonlijk was.

Geraakt door mijn initiatief ‘Wie gun jij een lichtdrager?’ besloot een vriendengroep in Cuijk aan één van hen, met zijn gezin, een lichtdrager te geven. Hun goede vriend is iemand die zich inzet voor sportclubs en naasten en hij was een van de drijvende krachten achter een fundraise die een behandeling mogelijk maakte die bijgedragen heeft aan de genezing van kanker van een ander uit de vriendengroep. En toen…….overleed vorig jaar september de 18-jarige dochter uit het gezin aan kanker. Een lieve meid, getalenteerd turnster, nog aan wat het begin van haar leven was…

En zo stonden de vrienden en vriendinnen daar gisteren met z’n allen, onverwachts, om dit gezin nog eens te meer een hart onder de riem te steken. Om even samen te laten weten dat gezien wordt welk verdriet er is en hen samen een lichtdrager te geven als symbool voor steun, vriendschap en verbondenheid. Een klein lichtje in deze donkere dagen; een klein gebaar met grootse waarde.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s