‘Heimweh, Fernweh’ met gasten!

20160818_141118

‘Heimweh, Fernweh’ wordt een tentoonstelling op een bijzondere plek; Notre Dames des Arts, deel van de Refter, gelegen tegen Ubbergse stuwwal, met zicht op verten en een kapel als thuis.

‘Heimweh’ is het verlangen naar huis, naar de geborgenheid en zekerheid van het bekende. ‘Fernweh’ het verlangen naar het onbekende en het gevoel nog niet naar huis te willen gaan.

Naast mijn persoonlijke tentoonstelling, die ik zelf op zondag 2 april om 15.00 u. zal openen, zullen 3 collega’s, die ik waardeer om hun persoonlijke stem, op 3 zondagmiddagen, tussen 15-16 u, vanuit hun werk reageren op ‘Heimweh, Fernweh’. ´Heimweh, Fernweh´ zal zo een podium worden voor de bijzondere rol die kunst en kunstenaars in onze samenleving hebben en vorm geven aan kunst als plek van reflectie en bezinning.

Zondag 9 april komt Marloes Meijburg (www.marloesmeijburg.com), vorig jaar nog exposant in de NDDA, die zal vertellen over de heimwee naar verstilde plekken in haar schilderijen.

Zondag 16 april komt Amal Karam, nu Nijmeegs stadsdichter, voordragen uit haar werk. Amal kwam in 1996 als vluchteling naar Nederland.

Zondag 23 april komt Henk Hage  (www.henkhage.nl), vorig jaar te gast in Museum Het Valkhof met zijn Long Stay TBS Portretten, vertellen over zijn project met deze mannen die altijd van huis en altijd thuis zijn.

Zondag 30 april eindig ik zelf de serie met een presentatie van mijn ‘Houten tapijt’ en een gezamenlijk onderzoek naar of deze mobiele energieplek als onbekend of thuis voelt.

Na iedere voordracht is er mogelijkheid tot gesprek.

`Heimweh, Fernweh’, iedere zaterdag en zondag van april , van 13.00 – 17.00 u.  Maandag 17 april, tweede paasdag, is Notre Dame des Arts gesloten.

Ik zie je graag op de opening van 2 april of op een van de andere dagen!

Een hartelijke groet!

Casper

2 Reacties op “‘Heimweh, Fernweh’ met gasten!

  1. Hallo Casper,
    Ik ga proberen langs te komen, lijkt me heel bijzonder. In de tekst staat wel een foutje. Niet 24 april, maar 17 april is tweede paasdag. Ik hoop voor je dat dat geen al te grote problemen oplevert. Hoe dan ook, tot snel.
    Groet,
    Peter

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s